New York City Trippers

Trader Joe's

25 Nov 2016 by Daphne

Trader Joe's. Je zal niet zo gauw over deze supermarkt lezen in de reisgidsen. Misschien denk je nu ook wel "wat moet ik in godsnaam doen in een supermarkt tijdens mijn stedentrip naar New York?". En als bij binnenkomst de eerste persoon die je ziet een bord omhoog houdt waarop staat "the line starts here" moet je ook maken dat je weg komt. In de file voor de kassa staan is echt zonde van je tijd!

Trader Joe's NYC Chelsea supermarket

Hett gebeurde ons toen we naar de Trader Joe's in Chelsea gingen. Het duurde even voor ik door had hoe lang die rij eigenlijk was. Ik had het namelijk veel te druk met het struinen door de schappen en de paden. De lekkere ontbijtrepen waar ik mee rondwandelde heb ik maar snel weer terug gelegd op weg naar buiten. Waar Esther al op me stond te wachten.

Trader Joe's New York City gift cadeau souvenir

Ik ken Trader Joe's van de bezoeken aan andere steden in Amerika. Vind het een heerlijke winkel. Het is klein, voor Amerikaanse begrippen, en de selectie is minder uitgebreid. Ze hebben er "hard to find, great tasting food". Zoals speculaas. Goed om te weten dat je dat gewoon in New York kunt kopen.....Speculoos hebben ze er overigens ook. Met pindakaas smaak....misschien toch de volgende keer een potje van meenemen. Anyway, de voornaamste reden van mijn bezoek was het scoren van een paar Trader Joe's boodschappentassen. Voor $ 0.99 heb je daarmee een hele leuke souvenir. Een cadeautje om weg te geven (of te houden).

Trader Joe's NYC supermarket

Meestal kun je er ook van alles en nog wat proeven. Handig als je New York on a budget doet. Ik heb zelfs gehoord dat je een Trader Joe's medewerker kunt vragen om een verpakking open te maken als je dat wilt proeven. Maar dat weet ik nog zo net niet hoor. Althans, in New York lijkt me dat onwaarschijnlijk.

Trader Joe's NYC file voor de kassa

Als je haast hebt is een bezoek aan Trader Joe's niet aan te raden. Check voordat je er gaat shoppen even hoe lang de rij is. De tweede keer dat ik er was viel het best mee. Ahum. Zie de foto hierboven. Maar het was het wachten waard. Ik ging naar buiten met een paar coole tassen, heerlijke organische granola repen, een schattig blikje met snoepjes en had een superleuk gesprek gehad met de vrouw die naast me stond en wekelijks met deze file voor de kassa te maken had.

Er zijn momenteel 5 Trader Joe's op Manhattan en 1 (bijna 2) in Brooklyn. Kijk hier of er 1 in jouw buurtje is.

More living la vida local