New York City Trippers

Top of the Rock observatiedeck

01 Aug 2017 by Esther

Het uitzicht is magnifiek. Zowel vanaf Top of the Rock, Empire State en Freedom Tower. Als ik één toren moet aanwijzen als "de beste om te bezoeken" zou ik niet kunnen kiezen. Het Empire State heeft de naam, Top of the Rock misschien wel het mooiste uitzicht en ook al is de Freedom Tower de nieuwste, het draagt nu al zoveel geschiedenis mee.

Het Top of the Rock Observatiedeck, Rockefeller Center, midtown New York City

Het observatiedeck van de Top of the Rock ligt op de 70ste verdieping van Rockefeller Center, hartje Manhattan. Het Rockefeller Center bestaat uit meerdere gebouwen - o.a. het hoofdkantoor van NBC Television Network en de Radio City Music Hall zijn hier gevestigd. Het observatiedeck ligt bovenop de GE building en de rit met de supersnelle lift naar de 70e verdieping is spectaculair. Het dak van de lift is transparant en kijk vooral omhoog de liftschacht in. Eenmaal boven kun je helemaal rondom lopen en genieten van een geweldig uitzicht over Manhattan, Brooklyn, Queens en New Jersey.


Hoewel het Empire State Building de naam heeft vinden veel mensen het uitzicht vanaf Top of the Rock mooier dan het uitzicht vanaf het Empire State Building. Voornamelijk omdat je op het observatiedeck echt midden in Manhattan staat en je vanaf hier een geweldig uitzicht hebt op Central Park (wat je vanaf de Empire State niet ziet) én recht op de Empire State kijkt.

Wil je de Top of the Rock bezoeken? Koop hier je kaartjes. Bij het reserveren geef je aan wanneer je denkt te komen maar als je liever op een ander tijdstip of andere dag wilt komen is dat no problem. Je hoeft niets te wijzigen en kunt gewoon je voucher laten zien. Hou er rekening mee dat het in juli en augustus erg druk kan zijn. Dat geldt in die periode overigens voor alle toeristische highlights. Ga je voor het eerst naar New York en wil je meerdere highlights bezoeken? Dan is de New York Explorer Pass misschien iets voor jou. Deze kun je hier kopen.

Het Top of the Rock observatiedeck ligt op de 50e straat, tussen de 5e en 6e Avenue. Het is al om 08.00 uur in de ochtend open, de laatste lift gaat om 23.15 uur omhoog (tijdens Kerst en Oud en Nieuw kunnen de openingstijden iets afwijken).

More guide