New York City Trippers

Times Square

03 Mar 2017 by Esther

Misschien wel het meest bekende plein van de wereld en in New York City ook wel aangeduid als "Crossroads of the World". Midden in Manhattan en vlakbij 42nd street & Broadway. Denk toeristisch, groots, lawaaierig, druk, neon signs, reclames, knipperlichten & het geluid van sirenes en toeterende taxi’s en je hebt een beeld. Niet onze favoriete wijk maar ik zou ‘m zeker op je lijstje zetten. Dat klinkt wat tegenstrijdig maar je begrijpt me vast als je er bent geweest. Ga even zitten op de grote tribune (hier heb je gratis wifi via het “visitor centre”) en kijk lekker rond. Er is zoveel te zien! Ken je de naked cowboy? Wij vertellen verder niets maar kijk naar hem uit als je toch op die trap zit.

Met oud & nieuw is het hier helemaal erg druk. Veel mensen komen naar Times Square om de grote glanzende bal te zien dalen langs een 23 meter hoge vlaggenmast boven op One Times Square Plaza. Miljoenen Amerikanen zitten jaarlijks voor de buis om dit spektakel live te volgen. Die bal hangt er trouwens de rest van het jaar ook (zoek en gij zult vinden).

Times Square

Behalve rondkijken valt hier ook meer dan genoeg te doen. Veel mensen kunnen niet aan Times Square voorbij gaan zonder een bezoekje te hebben gebracht aan de immens grote M&M’s store. Er zijn hier bioscopen, indoor speelhallen en je kunt gaan bowlen op de maar liefst 50 (vijftig!) banen van Bowlmor Lanes. Juniors staat bekent om zijn “most fabulous” cheesecake maar je vindt hier genoeg andere eet- en drinktentjes.

En Broadway (bij de kruising met 42nd street) is natuurlijks niets anders dan musicals, musicals en musicals. Onderaan de tribune op Times Square vind je een vestiging van TKTS. Hier kun je tegen een gereduceerd tarief kaartjes kopen voor nog niet uitverkochte Broadway shows. Vaak staan hier lange rijen maar het scheelt je een hoop geld. TKTS heeft ook een vestiging op South Street Sea Port, daar is het een stuk minder druk. En helemaal rustig is het bij hun vestiging in Brooklyn. Maar mijn mooiste Broadway ervaring, was toch wel per fiets. Misschien geen aanrader, maar wat een avontuur.

Times Square ligt op de kruising van Broadway en 7th avenue tussen west 42nd street tot west 47th street. Onder het plein ligt het metrostation, halte Times Square/42nd Street.

More guide