New York City Trippers

The Spotted Pig

24 Mar 2017 by Esther

Al 10 jaar een dikke hit, The Spotted Pig midden in de Westvillage. In eerste instantie schrok de Michelin ster me wat af, ik ben niet zo van de culinaire hoogstandjes en hou vooral van lekker en gezellig eten in een ongedwongen setting. Beter kon ik het niet treffen want wat is dit een leuk restaurant!

The Spotted Pig, oester in New York City

leuk restaurant in New York, The Spotted Pig

The Spotted Pig

Het interieur is geweldig. Warm, gezellig, ongedwongen en er valt hier zoveel te zien, je komt ogen tekort. De tafeltjes zijn net gedekt en staan vrij dicht op elkaar. Overigens is dat laatste typisch iets voor New York City.

The Spotted Pig, restaurant downtown New York City

The Spotted Pig serveert voornamelijk seizoensgebonden Engelse en Italiaanse gerechten. Allemaal lekker, die ster hebben ze niet voor niets gekregen toch? The Spotted Pig's "signature dish" is de burger met fijne Franse frietjes en de "5 veg" is een populair gerecht onder vegetariërs. De prijzen zijn hier alleszins redelijk.

The Spotted Pig

Aan reserveren doen ze hier niet. Tijdens de lunch is dat meestal geen probleem maar 's avonds kan de wachttijd oplopen tot 1,5 uur. Zeker tussen 19.00 en 22.00 uur is het hier spitsuur. Maar met een drankje aan de bar is dat wachten zeker geen straf. Of je geeft je telefoonnummer aan de gastheer met de vraag je te bellen zodra er een tafeltje vrij komt. Zin in een late night supper? De keuken is open tot 02.00 uur in de nacht!

The Spotted Pig

The Spotted Pig vind je op 314 West 11th Street (bij Greenwich Street).

The Spotted Pig, restaurant met varkens in New York City

More taste