New York City Trippers

The Pod Hotel Brooklyn

09 Feb 2018 by Daphne

Op zoek naar een leuk en betaalbaar hotel in New York? Ik verbleef in het Pod Hotel in Williamsburg Brooklyn en heb het er prima naar mijn zin gehad. Waarom? Lees verder.

Waar

Pod Hotel Brooklyn vind je in Williamsburg, op 247 Metropolitan Avenue. Ik nam vanaf JFK de airtrain en de L, stapte uit bij Bedford Avenue en wandelde er in nog geen 5 minuten naar toe. De NYC ferry stopt er vlakbij. Daar zag ik de YO/OY sculptuur weer. En de Empire State, de Chrysler Building, Freedom Tower en Park 432. Onder andere.....In de buurt van het Pod zijn ook een aantal Citibike stations.

De kamer

Ik sliep in een standard Queen pod. Een kleine 2-persoons kamer, basic en heel functioneel ingericht. Het bed - met lades eronder, net als bij The Jane - stond met 1 kant tegen de muur aan en bij het voeteneind stond een bureautje. Omdat ik er alleen was hoefde ik gelukkig niet over iemand heen te klimmen om uit bed te komen. Douche en toilet waren in dezelfde ruimte - het is mij niet gelukt om er te douchen zonder de wc kleddernat te maken. Naast de douche/wc is een aparte wasbak.

+

De locatie. Echt fantastisch. Williamsburg is ZO ontzettend leuk! Rondom het hotel zijn allemaal gezellige restaurantjes, winkeltjes en een overvloed aan supermarkten. De mensen in het hotel zijn superaardig. Hebben mij heel goed geholpen toen ik een klein akkefietje had gehad met de Citibike. Elke ochtend staat er koffie, water, muffins en pastries op de tafel in de lobby voor de gasten. Bij het inchecken kreeg ik een tegoedbon voor een wijntje in de winebar naast het hotel: Woodhul. Leuke tent! Het Pod hotel organiseert ook verschillende wandeltours. Het paste niet in mijn schema maar was graag mee gegaan.

_

Ik vind het best lastig om een nadeel te noemen. Het is denk ik toch wel de grootte van de kamer. Voor mijzelf was de ruimte groot genoeg en wellicht had ik het er met de liefde van mijn leven ook nog wel gered, maar als de andere Newyorkcitytripper mee was geweest hadden we het niet lang in deze kamer vol gehouden denk ik. Dan was ie echt te klein geweest. En het douchen in de wc vond ik ook niet echt optimaal.

by CHLOE. zit pal naast de Pod Brooklyn in Williamsburg

De prijs

Het is een betaalbaar budget hotel met prijzen tussen de 70 en 280 dollar. Ik betaalde 125 dollar per nacht.

Bij Devocion Cafe - vlakbij de Pod - heerst een heerlijke vibe. En drink je eerlijke koffie uit Colombia

Kijk hier of er nog een kamer vrij is bij het POD Hotel in Williamsburg. Op de site staan ook allemaal leuke tips over wat er in de buurt allemaal te doen is.

Liever ergens anders logeren?

De kamer in de Pod - de functionele indeling althans - deed mij een beetje denken aan de knusse kamertjes in The Jane.

In de sectie guide/stay vind je meer reviews van hotels waar wij hebben gelogeerd en hier is een overzicht van alle hotels in New York.

Meer weten?

Bijvoorbeeld hoe de airtrain werkt? We schreven er eerder dit stukje over. Nog meer vragen? Stuur ons een mailtje: info@newyorkcitytrippers.com. We helpen je graag!More guide