New York City Trippers

The Loeb Boathouse

04 Nov 2016 by Esther

Na een kort bezoekje aan het Guggenheim besloten we door Central Park richting midtown te wandelen. En dat kon eigenlijk niet zonder een korte stop bij The Loeb Boathouse. Een prachtige locatie midden in Central Park. In de zomer is het Lake Side Restaurant zo'n geliefde plek dat je lang van te voren moet reserveren om een tafeltje te bemachtigen. Wij waren hier op een frisse dag rond een uur of vier 's middags en hadden geluk. Het restaurant was nog niet open voor het diner maar er was vlakbij de bar, in de luie stoelen, nog een mooi plekje om even te crashen.

The Loeb Boathouse in Central Park New York City

Brunch in Central Park New York City

Als het weer het toe laat kun je ook terecht bij de outsidebar, een van de weinige terrassen in New York waar je daadwerkelijk buiten kunt zitten. Voor een coffee to go of een snelle sandwich is het expresscafe ook een optie.

een biertje voor de openhaard in Central Park New York City, The Loeb Boathouse

Newyorkcitytripper Daphne in haar element

Een biertje voor de openhaard in Central Park New York City, The Loeb Boathouse

Een heerlijke plek maar behoorlijk aan de prijs. Voor twee biertjes mocht ik 20 dollar afrekenen. Maar wat zaten we gezellig!

restaurant in Central Park New York City

En natuurlijk kun je hier een roeibootje huren om over het meer te varen. Er zijn zelfs Venetiaanse gondels met een heuse gondelier te huur.

roeibootjes Central Park New York City

Check The Loeb Boathouse voor reserveringen, tarieven en openingstijden.More guide