New York City Trippers

Soho & Nolita

03 Jun 2015 by Esther

Een must? Als je van shoppen houdt most definitely. Maar ook de liefhebbers van architectuur komen hier aan hun trekken. Vrijwel heel SoHo vormt sinds de jaren 70 een beschermd stadsgezicht. De gebouwen met gietijzeren trappen aan de gevels en straten geplaveid met grote keien geven SoHo een heel eigen sfeer. En naast winkels vind je in SoHo veel galeries. Maar goed de schilderijen die daar hangen, geven ze ook niet gratis weg natuurlijk.

Even voor je orientatie, we nemen Union Square als uitgangspunt, als je de kaart voor je hebt (of je staat NU op Union Square) kijk je richting Broadway. Vanaf hier loop je over Broadway richting Canal street en zigzag je over alle tussengelegen straatjes. Hou Princestreet, Springstreet, Broomestreet en Grand street aan en vergeet ook niet de smalle “tussenstraatjes” mee te nemen. De meeste winkels vind je vooral in SoHo. In Nolita (aan de oostkant van Broadway) is het wat meer sfeertje proeven. Hier loop je over Mulberry street, Mott street en Elizabeth street.

SoHo en Nolita in New York City Topshop

Ja, wat vind je hier zoal aan winkels. Een betere vraag zou zijn, wat eigenlijk niet? Van Topshop tot de Uggsstore tot een flagship store van Nike en Isabel Marant. Stella McCartney, Victoria Secrets, kleine boetieks, H&M … you name it en je vindt het hier. Loop op Broadway even binnen bij Uniqlo. Een immens grote winkel met betaalbare vrijetijdskleding, goeie basics! Sla vooral Dean & DeLuca niet over. En McNally Jackson is ook echt zo’n adresjes dat je in alle bladen terugleest.

Onderweg kom je genoeg leuke “tentjes” tegen om even wat te drinken of eten maar mocht je in de buurt zijn neem dan een kijkje bij Fanelli’s op 94 Princestreet. Fanelli’s is een van de oudste restaurants van Manhattan en wordt door locals ook wel hèt downtown instituut genoemd om even te crashen na een drukke dag. Denk beer & burgers maar wij hebben daar een heerlijke kippensoep aan de bar gegeten. Een low-key sfeertje met enigszins opmerkelijk barpersoneel. Go and see for yourself. Tijdens de lunch en diner bomvol maar met een beetje mazzel vind je wel een plekje.

SoHo en Nolita in New York City

En dan, op een gegeven moment ben je het helemaal zat. Al die mensen, al die winkels. Last van je jetlag, kapot ben je. Het lijkt wel werk, zo’n stedentrip. Hier is het antwoord: Broadway Nail en Spa. Daphne denkt nog steeds met liefde terug aan YoYo. Richting Union Square dus check wel even je kaart, als je in de buurt bent van Canalstreet spring dan even in een taxi.

SoHo ( SOouth of Houston) vind je downtown Manhattan. Van Houstonstreet tot aan Canal Street en tussen Lafayette street en de Hudson rivier. Nolita (NOrth of Little ITAly) ligt besloten tussen Houston en Broome street met aan weerszijden Lafayette en Bowery. SoHo en Nolita lopen enigszins in elkaar over en zijn prima te combineren met Union Square & Flatiron District.

More guide