New York City Trippers

Red Hook rocks

11 Aug 2017 by Daphne

Als je van een industriële, arty, "raw and edgy" omgeving houdt ben je in Red Hook helemaal op je plek. De buurt verandert snel, heel snel! In 2,5 jaar tijd is het hier enorm opgeleukt met winkeltjes, restaurants en koffietentjes. How about een heerlijk stukje van Steve's Authentic Key Lime Pie? Gemaakt met versgeperst limoensap en ook te verkrijgen als lollie.....tja.....waarom ook niet?

Ik werd op het Red Hook spoor gezet door iemand die ik had ontmoet in een bar in Brooklyn. Ik zat daar uit te puffen van een mega fietstocht (Manhattan Bridge - Central Park - East River - Brooklyn Bridge) toen we in gesprek raakten. En oh, wat ben ik die persoon dankbaar voor de tip die ze me gaf! Weet je wat jij moet doen? Je moet eens een kijkje gaan nemen in de Fairway supermarkt. Eh...ok dan

Red Hook Fairway is een populaire plek om wat te gaan eten met een geweldig uitzicht op het vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan. In de deli vind je heerlijk versgemaakt eten zoals lobster rolls, sandwiches, salades, sushi etc. of stop een lekker stukje kaas, yogurt of vers fruit in je mandje. Wat je vervolgens aan 1 van de picknicktafels op kunt eten. Met dus dat fantastische uitzicht op de rest van New York City.

Fairway supermarkt Brooklyn

Je kunt de Fairway op verschillende manieren bereiken. Neem de taxi, de NYC ferry, de Ikea ferry of, het allerleukste, pak de fiets. Volg gewoon het fietspad vanaf Dumbo door het Brooklyn Bridge Park. Wat steeds mooier wordt en waar van alles wordt georganiseerd. Geniet van de "mllion dollar views" rechts van je; de skyline van Manhattan (pas op voor tegenliggers en obstakels). Ruik je de ziltige geur van het water? Ga op een zonnige dag en zorg dat je trek hebt. Struin door de supermarkt of loop direct door naar de deli achterin, scoor een supersandwich, sushi, een salade of alleen een bak koffie. Zoek vervolgens een lekker plekje op het terras en knipoog even naar Lady L voor me!

Wil je ook door New York City fietsen en meer horen over het dagelijkse leven daar? Meer zien dan alleen de gebruikelijke highlights en je echt een onderdeel van de stad voelen? Dan kunnen wij een fietstocht met de mensen van Bike the Big Apple echt aanraden. Ze hebben hele leuke tours en fantastische gidsen. Klik hier voor meer informatie.

More neighborhoods