New York City Trippers

Photoville 2017

15 Sep 2017 by Esther

Meer dan 55 foto exposities en outdoor installaties uit de hele wereld met een breed scala aan onderwerpen tentoongesteld in en rond hergebruikte zee containers. Klinkt best cool vinden wij. Een project dat fotografen en publiek met elkaar verbindt door de kracht van visuele verhalen, gepresenteerd door Photoville. Een groots evenement - vorig jaar kwamen hier maar liefst 60.000 bezoekers op af - in Brooklyn.

Photoville new york 2017

Een van de programma partners is het International Photo Festival Leiden uit Nederland. Het International Photo Festival Leiden presenteert 20 nieuwe fotografie talenten uit de Europese Unie met minder dan vijf jaar professionele ervaring. Deze talenten zijn geselecteerd door een vakjury die aan een van de talenten een geldprijs zal toekennen om de fotografie-carrière vooruit te helpen. Om het werk van deze getalenteeerde fotografen in de professionele wereld voort te zetten, zal hun werk in de loop van een jaar langs verschillende internationale fotografenfestivals reizen. De mix van landen, ervaring en werk is inspirerend voor professionals, evenals studenten en fotografieliefhebbers.

Maar er is meer, zoals de Photoville Beer Garden, een partnerschap met Brooklyn Brewery - het officiële bier van Photovillé (ja je leest het goed, een fotofestival met een officieel biertje). En Brooklyn's favoriete outdoor foodfestival Smorgasburg. Drink, eet, deel verhalen en foto's en laat alle indrukken bezinken terwijl je geniet van een lekker biertje.

En als je klaar bent met de "stilstaande beelden" van levens van andere mensen en zin hebt in wat actie ga dan het Brooklyn Bridge Park in. Het is een prachtig park en aan de oevers van de East River is altijd wel wat gaande. Of huur een fiets en volg het fietspad tot aan Red Hook. Of volg ons op een "niet te missen" route voor een fietstocht door Brooklyn.

Photoville 2017 vindt plaats op 13-17 en 21-24 september. Centraal gelegen in Dumbo's Brooklyn Bridge Park onder de vleugels van de Brooklyn Bridge. Photoville is gratis en toegankelijk voor jong en oud, zelfs je hond mag mee.


More guide