New York City Trippers

One World Observatory

17 Feb 2017 by Daphne

Hier een paar handige weetjes en tips&tricks voor jouw bezoek aan de One World Observatory. Van waar je een fantastisch 360 graden uitzicht op New York hebt.


Koop je kaartje alvast via internet zodat je niet meer in de rij hoeft te staan. Good to know: Ga je op een door-de-weekse dag en heb je niet meer dan 4 kaartjes nodig? Krijg 20% korting met de code van Century 21: C21OWO.

Als je je kaartje online koopt moet je een tijd kiezen. Ga dan niet stressen als je een beetje laat bent (of vroeg). Misschien moet je even wachten, maar je mag er echt wel in hoor. Good to know: tegenover de One World Observatory is Brookfield Place. Een fantastisch winkelcentrum met o.a. Le District - de franse versie van Eataly - en allerlei eettentjes op de eerste verdieping. Het uitzicht op de Hudson is er prachtig.

Good to know: als je in de lift stapt die je naar het Observatory Deck op de 100e verdieping brengt, zorg dan dat je goed zicht hebt op de muren. Want gedurende de 60 seconden lancering vlieg je letterlijk door een timelapse van 500 jaar New York geschiedenis, geprojecteerd op 3 muren. En ben je eenmaal boven....nou... enjoy the view. Het is echt geweldig. Je blijft foto's nemen. Al had ik liever niet gezien dat de 9/11 Memorial infinity pools toch echt wel een bodem hebben.

Oh en neem ook even een kijkje in de Oculus. Dat grote witte gevaarte in het WTC. Dit nieuwe station verbindt 11 subwaylines, de East River Ferry en de PATH tussen NY en NJ. Heel indrukwekkend. Je kunt er ook prima shoppen. En lekker eten bij de Eataly NYC downtown. Van waar je ook een heel mooi zicht hebt op Ground Zero. Ach...so many things, so little time.....

Boek hier je kaartjes voor de One World Observatory. Dan heb je dat maar vast gedaan.

More downtown