New York City Trippers

Musea in New York City

23 Oct 2017 by Esther

In New York City zijn ongelofelijk veel musea. Als je een beetje een indruk wilt hebben van wat er zoal te zien is in New York City is onderstaande opsomming een aardig begin. Allemaal groot, allemaal even belangrijk. Zeg maar de “big five” onder de musea van New York.

Het Solomon R. Guggenheim Museum één van de belangrijkste musea voor moderne kunst ter wereld. Veel schilderkunst uit de 20e eeuw en heel bekend door zijn bijzondere vormgeving; een soort slakkenhuis. Als je de straat over steekt sta je in Central Park. Plan je bezoek en koop je skip-the-line-ticket hier. Toegang tot het Guggenheim is trouwens ook inbegrepen in een New York City Explorer Pass. Handig om te weten: elke zaterdag tussen 17:45 en 19:45 is toegang "Pay What You Wish".

Het Metropolitan Museum of Art ook wel The Met, is een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld met schilderijen en beeldhouwwerken uit de hele wereld. Good to know: toegang to The Met Fifth Avenue, The Met Breuer (closed Mondays) en The Met Cloisters is Pay What You Wish en je kunt met hetzelfde kaartje alle drie de musea bezoeken. Mits het op dezelfde dag is. Zin om naar Cloisters te fietsen?

Het Museum of Modern Art is een van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst ter wereld. Schilder- en beeldhouwkunst uit de 20e eeuw, films, foto’s en een uitgebreide collectie boeken. Ik heb nog steeds de installatie van Cindy Sherman op mijn netvlies. Of ik het nu mooi of misschien wel lelijk vond kan ik eigenlijk niet zeggen maar als het idee is dat kunst je raakt dan zeg ik; mission completed. O ja, sla de leuke museumwinkel vol met kleine “hebbedingetjes” niet over. Good to know: met je toegangskaartje kun je ook op dezelfde dag naar MoMA PS1 in Queens. Ook een aanrader! Kaartjes koop je hier. Toegang tot MoMA krijg je ook met een New York City Explorer Pass.

Het Brooklyn Museum na The Met het grootste museum van New York City met meer dan 1,5 miljoen kunstwerken. Veel Egyptische- en hedendaagse kunst en hoe cool, Het Brooklyn Museum heeft een "eigen" metrohalte. Check van te voren de events, er wordt hier van alles georganiseerd. Van guided tours tot free salsa lessons met live music. Ga ook even kijken bij The Dinner Party door Judy Chicago (op de vierde verdieping), hoort bij de permanente collectie. Wij weten nl nog steeds niet wat we daar van moeten vinden en verder zeggen we niets.

Het American Museum of Natural History een natuurhistorisch museum. Opgezette zoogdieren uit de hele wereld en overblijfselen van dinosaurussen en vroege voorouders van de mens. In het American Museum of Natural History, zijn veel scenes uit bekende speelfilms opgenomen. Leuk met kids (thuis eerst even "a night at the museum" kijken)!

More guide