New York City Trippers

Meatpacking District

02 Dec 2016 by Esther

Meatpacking district, voorgoed op de kaart gezet door de hitserie Sex and the City. Hipstertown in een wat rauw decor. Van oorsprong een wijk waar veel vleesverwerkende bedrijven zoals slachthuizen en vleesdistributeurs zich bevonden en ooit het sodom en gomorra van Manhattan. Nu vaak aangeduid als New York’s “most fashionable neighboorhood”. Je vindt hier designer boetieks van Alexander McQueens, Diane Von Furstenberg, Charles Nolan & many more. Maar wij slaan ze over, way too expensive voor ons.

Meatpacking District in New York City

En we gaan ook niet op onze hakken de stad in, deze wijk staat bekend om zijn “cobblestonestreets”, die bewaren we wel voor ’s avonds. Ik wil maar zeggen, MPD is ook leuk als je gewoon op je sneakers de stad in gaat en er valt hier ook genoeg leuks te shoppen dat budgettechnisch te overzien is. Levi’s zit hier met een tailorshop. All Saints met maar liefst 277 antieke naaimachines in de etalage. Kiehl’s op de 14e straat heeft fijne verzorgingsproducten. Ook Lululemon, een winkel vol met yoga- en loopkleding, is een bezoekje waard. Je kunt hier elke week wel een “complimentary” lesje in hun winkel doen, leuk als je toch in de buurt bent. Sla vooral Chelsea Market (75 9th avenue, tussen de 15e en 16e straat) niet over, altijd gezellig om hier even rond te kijken. In het prachtige pand met industriele uitstraling vind je leuke winkels, verschillende restaurant(jes) en altijd een goede plek om even te crashen met een kop koffie of een glas wijn.

Meatpacking District in New York City

Niet te missen is de de Highline. Een park dat is aangelegd op een oude verhoogde spoorweglijn. Nog geen 2,5 km lang maar absoluut de moeite waard. Vooral de grote houten tribune met het glas ervoor waardoor je zo op een kruispunt kijkt is een fotogenieke plek en heerlijk om even te zitten. In minder dan drie kwartier ben je er door heen maar ik weet zeker dat de ervaring je bij blijft. En als je hier toch bent werp dan een blik omhoog en kijk even naar het bekende hotel The Standard. Het hotel staat erom bekend dat niet alle hotelgasten de gordijnen sluiten tijdens het bedrijven van de liefde. Je kunt het beste bij west 14th street of Gansevoort street het park betreden, dan start je bij het begin.Meatpacking District in New York City

En natuurlijk kun je hier ’s avonds ook prima terecht. Het wemelt van de hippe tenten en places to be. Nu veranderen die van maand tot maand lijkt het wel maar, zelfs in NY, zijn er een aantal zaken waar je je altijd met goed fatsoen kunt melden. Ook als je geen 30 meer bent. Ga heerlijk uiteten Buddakan (reserveren!). Of drink een borrel bij het Gansevoort Hotel met zijn Provocateur Cafe & Provocateur nachtclub. The Standard Grill van, jawel, hotel The Standard is ook zo'n klassieker. En dan is er nog het glamorous Catch (met rooftopbar), ook hier tijdig reserveren en neem je knip mee. Of ga voor een biertje of cocktail met tacochips naar Los Dos Caminos (check de toiletten). En hadden we de Boom Boom room al genoemd?

Meatpacking district ligt in de lower west side van Manhattan. Zo ongeveer van Gansevoort Street tot West 15th street & Hudson Street tot aan Hudson Rivier. Nog meer leuke buurtjes waar je vanuit hier zo naar toe wandelt zijn Greenwich Village, West Village en Chelsea.

More downtown