New York City Trippers

Marc Jacobs accessories

09 Sep 2014 by Esther

Al jaren stond het op de planning; een bezoekje aan Marc Jacobs books & accessories. Ooit heb ik ergens een quote gelezen dat deze winkel het perfecte adresje zou zijn voor leuke kadootjes en hebbedingen voor aantrekkelijke prijsjes. En toen ik las dat Victoria Beckham daar haar kadootjes kocht wist ik het zeker; dit adresje moesten we checken. Op de een of andere manier lukte het maar niet om er te komen. Of we kwamer er niet aan toe of we konden het niet vinden (Bleeckerstreet is lang) en gaven onze zoektocht op. En in mijn hoofd werd de winkel steeds begeerlijker en mooier.

En omdat Daphne niet bang is aangelegd was die op een zekere zaterdagnacht aan de wandel (ze vertelt vast zelf nog wel waarom) en stond ze - huh hier? - zomaar ineens voor de winkel waar we al jaren heen wilden. Op nog geen vijf minuten wandelen van het hotel waar we de vorige keer logeerden. Lang verhaal kort; wij er heen. En oh wat viel het tegen :-( In mijn hoofd had ik de winkel allerlei leuks toegedicht maar jee, hier had ik niks te zoeken.

Ja, allerlei geweldige boeken maar niets wat je niet bij MacNally Jackson kunt vinden. En de accessories? Denk aan wat potloden, een notebook, mini-puzzeltje en sleutelhanger. Omdat ik er echt niet met lege handen vandaan kon gaan (ik vreesde de toorts van Daphne) heb ik een tasspiegeltje en marker gekocht. Met in gouden letters Marc Jacobs erop gedrukt. Na vijf minuten stond ik buiten. Eindelijk van de to do-lijst af!

Zelf ontdekken? Ga naar 400 Bleecker street, NY 10014. Vanuit SoHo loop je Bleeckerstreet helemaal af. Op een gegeven moment heb je American Apparel aan je rechterhand. Als je denkt dat je hier niets te zoeken hebt loop je nog verder. Je komt langs wat gespecialiseerde winkeltjes en op een zeker moment vind je de winkel op een hoek aan je linkerhand.

More guide