New York City Trippers

Lincoln Center

01 Jul 2016 by Esther

Om 11.00 uur werden we verwacht bij het David Rubenstein Atrium op Broadway (tussen de 62e & 63e straat) voor een tour van 75 minuten door het Lincoln Center for the performing arts. Één van 's werelds meest toonaangevende aanbieders van een prachtige artistieke programmering waarin o.a. The Metropolitan Opera, New York City ballet, New York Philharmonic en The Juilliard School gehuisvest zijn.

Lincoln Center New York City

Met een tour neem je een kijkje achter de schermen bij locaties waar grote artiesten zoals Luciano Pavarotti, Mikhail Baryshnikov, Leonard Bernstein en Bruce Springsteen hebben opgetreden. Elke tour is uniek, je weet nooit wat er gaat gebeuren en je komt op plekken die anders niet toegankelijk zijn.

Lincoln Center New York City

Toen wij er waren mochten we een deel van een repetitie van twee solisten van het New York City ballet bijwonen. In die grote zaal stonden wij stilletjes van bovenaf toe te kijken hoe zij op het podium aan het oefenen waren. Ik houd helemaal niet zo van ballet maar hier wilde ik niet meer weg. Maar onze gids nam ons, kruip door sluip door, mee naar de Avery Fisher Hall van het New York Philharmonic. Een enorme concertzaal waar men druk was met het stemmen van de instrumenten.

Lincoln Center New York City

Als laatste bezochten we het Metropolitan Opera House waar hard gewerkt werd aan het het ombouwen van het podium. En hoe gaaf, we kregen allemaal de kans om even in het kamertje van de regisseur plaats te nemen en via vergrootlenzen op schermen alles op het podium van heel dichtbij te bekijken.

Lincoln Center New York City

Deze tours zijn bijna dagelijks mogelijk en een ticket kost je 18 dollar. Of is het de moeite waard is? Most definitely, kaartjes bestel je hier.

David Rubenstein Atrium New York City

De enorme "plantenwand" in het David Rubenstein Atrium

More guide