New York City Trippers

Katz's deli

28 Apr 2017 by Daphne

There's nothing more New York than Katz's! Nou, dat weet ik zo net nog niet maar het is wel een gave tent! Iedereen van boven de 40 kent vast wel die ene "ohohoh" scene in de film "When Harry met Sally".....die is in Katz's opgenomen. Er hangt zelfs een bordje boven het beruchte tafeltje om dat te memoreren. Ik was daar onwetend onder gaan zitten en vroeg me af waarom mensen toch steeds mijn kant uit keken.

Katz's deli New York City Pastrami Sandwich

Ik had een Pastrami sandwich. Want dat is waar Katz's beroemd om is. En ik snap wel waarom. Heerlijk gegeten en een half broodje laten staan. Jammer maar het was veel te veel. Dus hier is een hint voor als je samen met iemand naar Katz's deli gaat: share! Oh en verlies ook vooral het kaartje niet wat je bij binnenkomst krijgt. Er wordt opgeschreven wat je hebt besteld en je moet er bij de kassa mee betalen. Kun je je kaartje niet laten zien dan krijg je een boete van $ 50.

Op de website van The Village Voice staat een leuk filmpje waarop uitgelegd wordt hoe het in z'n werk gaat. Kijk hier, dan krijg je meteen een indruk van hoe het er binnen uit ziet.

Katz's Delicatessen vind je in de Lower East Side, op 205 Houston Street. Da's praktisch naast de Mercury Lounge en om de hoek van het Tenement Museum. Wat ook een aanrader is trouwens. Er wordt binnenkort nog een Katz's deli geopend in Brooklyn, in de Dekalb Market. Ik kan niet wachten.....

More guide