New York City Trippers

Grand Central Terminal

19 Jan 2018 by Esther

Alom geroemd als een van de mooiste spoorwegstations ter wereld. Vooral de centrale hal (bijna 50 meter hoog en 150 meter lang), met een prachtig astronomisch plafond is indrukwekkend. De vloer en chique dubbele trap zijn van marmer. En dan de Amerikaanse vlag die groots en indrukwekkend in het midden van de hal hangt ... Ja, ik was absoluut onder de indruk. Kijk ook even naar de klok met vier wijzerplaten boven het informatiepunt. Alle zijden zijn gemaakt van opaal en de waarde van deze klok wordt rond de 15 miljoen dollar geschat. Met meer dan 40 perrons geldt dit als een van de grootste treinstations ter wereld en dagelijks passeren meer dan 750.000 reizigers dit station.

Grand Central Terminal

Voormalig president Franklin Roosevelt had hier zijn eigen geheime ondergrondse perron en kon van daaruit rechtstreeks naar het Waldorf Astoria Hotel. Een ander publiek “geheim” is de fluistergalerij. Deze vind je op de lower level, vlakbij de restaurants in front of the Oyster Bar & Restaurant. Jij en je reisgezelschap gaan (met je gezicht richting de hoek) zo ver mogelijk uit elkaar en schuin tegenover elkaar, bij een boog staan. Je fluistert zachtjes en je verstaat elkaar alsof je daadwerkelijk bij elkaar in de oren fluistert. Heel bijzonder! Leuk met kids maar naar het schijnt zijn hier ook al heel veel huwelijksaanzoeken gedaan.

Grand Central Terminal in New York City

De hoofdingang van Grand Central Station vind je op east 42nd Street en Park Avenue. Zie voor gedetailleerde info www.grandcentralterminal.com.

More guide