New York City Trippers

Freezing Friday Run

28 Feb 2015 by Daphne

Deze route heeft de vorm van de letter F, hoe toepasselijk. We renden dit rondje op een ijskoude vrijdag (Friday) en het was -17 graden celcius. Fckng Freezing dus …

Rennen over The Highline

Picture this; vrijdagochtend en op het programma van de marathontraining stond 1,5 uur. Maar ja, we waren net de dag ervoor in New York gekomen en het was bitterkoud. -17 graden. Hadden we dat al gezegd? Zelfs de Hudson had het koud. We zagen ijsschotsen! We besloten om het marathon trainingsschema te laten voor wat het was en om maar een stukje te gaan rennen. ’s Ochtends om 07:30 uur. Want tja…langer slapen lukte ons gewoon niet.

rennen langs de Hudson

We startten op 113 Jane Street (downtown). Na een paar zonnegroeten (en vreemde blikken van voorbijgangers) renden we naar de Highline. En erover. Glibberend en glijdend op sommige stukjes. Maar wel keihard genietend! We hebben ‘m helemaal tot aan het eind, de 30e straat, gerend. Zijn toen rechtsaf geslagen tot aan de 8th Avenue.

rennen in new york city, route om in ny te rennen, waar rennen in nyc

Zagen kindjes die naar school werden gebracht, hondjes die werden uitgelaten en pakjes die werden bezorgd….er was een hoop te zien. We zigzagden tussen de 8th en 9th avenue. Ontdekten bij de 24e straat een Gristedes. Een supermarkt keten waar we vaak kwamen toen we in Chelsea logeerden. En waar we steevast begroet werden met sweetie, darling en dear. Op de 17th street sloegen we weer af richting de 9th avenue en liepen we langs Buddakan, waar we later in de week zouden gaan eten. En langs een megagafe taartenwinkel. En de Spice Market. En Chelsea Market. En Anthropology. En toen vonden we het eigenlijk wel welletjes en hebben we een heerlijk ontbijtje gescoord bij Hudson Cafe op Hudson Street.

rondje rennen in Meatpacking District New York City

6 kilometer. Zo’n 2 uur over gedaan. Inclusief het geglij en geglibber, de fotostops en het ontbijten.

More routes