New York City Trippers

Het was een zonnige zondagochtend in New York City. Ik moest om 10 uur bij de Pedal Pusher Bike Shop op 2nd Avenue zijn voor de fietstocht met Bike the Big Apple. The Sensational Park and Soul Tour stond vandaag op het programma.

En daar gingen we. Op weg naar Central Park na een korte uitleg van gids Marc over hoe we ons in het verkeer moesten gedragen. We waren met een klein groepje; een gezin uit Colorado, 2 nichtjes uit New Orleans en 1 van de Newyorkcitytrippers.

Onderweg stopte Marc zo nu en dan om ons wat info te geven over waar we waren en wat we zoal zagen (nadat hij ons er op had gewezen). Het leverde een aantal "oh...jee...dat wist ik helemaal niet" momenten op.

Ja echt. Dit is ook New York. Bovenin Central Park.

Hallelujah. Praise the Lord. Amen. Welcome to our church brothers and sisters, friends of Marc. It's freeeezing outside. But nothing can stop you from riding the streets of New York City!. We werden als helden onthaald daar in dat kleine kerkje waar Marc ons naartoe had gebracht. Nadat we ons allemaal hadden voorgesteld begon het feestje. Er werd gezongen, geklapt, gehallelujaad en gebeden. Mother C vuurde al leunend op haar stok zulke mooie en lieve vragen naar "dear Lord" dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg. En af en toe dacht "lief mens, haal nou adem!". Het was een hartverwarmend gebeuren! Letterlijk, want het was echt koud buiten!

Lunchtime! De volgende stop was Manna's. In Harlem MOET je soulfood eten en Manna's is the place to be. Ik kan het niet echt een hippe of gezellige tent noemen, maar lekker was het wel! Buffet style en je betaalt per gewicht. Wat ik allemaal precies op mijn bord had weet ik niet meer maar de fried chicken en de bananenpudding waren mijn favoriet.

Op de stoep bij het Apollo theater. Waar grote sterren ooit met knikkende knieën op de planken stonden.

Deze prachtige brownstones zagen we in de 121ste straat. Kun je je voorstellen dat in de tachtiger jaren mensen gewoon uit deze huizen vertrokken? Omdat het zo'n slechte buurt was en het goedkoper - en veiliger - was om het huis gewoon maar achter te laten? Deze huizen worden nu voor meer dan een miljoen dollar verkocht. Oh wist je toen maar wat je nu weet....

En zo waren we weer in Central Park. Met zicht op Manhattan. En Park 432 boven alles uit stekend.

Nadat we een soort van Bike the Big Apple karaoke hadden gedaan - we moesten met Marc Strawberry Fields zingen - was het tijd voor een fotootje op het Imagine memorial. Ik "imagined" mezelf in een appartement in Park 432....

Volgende en laatste stop was bij Bethesda Terrace. Met zicht op de Bethesda fountain. En zie je Loeb Boathouse in the back? Ik weet uit ervaring dat je daar gezellig biertjes kunt drinken bij de openhaard....

Zo'n 5 uur nadat we er vertrokken waren, kwamen we weer terug bij de Pedal Pushers Bike Shop, bedankten we elkaar voor een fantastische dag en gingen we allemaal verder met onze eigen New York City trip. Met een hoop nieuwe info over het leven in New York City, veel foto's en in mijn geval, enorme zin in een biertje!

En dus bestelde ik bij de iconische PJ Clarke's op 55th Street een Blue Moon. Heerlijk!

Toen ik mijn biertje op had zag ik dat het nog steeds 4 uur was. Ik ben vergeten te vragen hoe het zit, maar de klok staat daar dus altijd op 4 uur. Zal het iets met happy hour te maken hebben?

Wil je deze tocht ook een keer doen? Of een ander deel van New York op de fiets verkennen? Bike the Big Apple heeft veel leuke tours en goeie gidsen. Echt een aanrader als je van fietsen houdt en de stad op een andere manier wilt zien en leren kennen. Klik hier voor de link naar hun site.

More guide