New York City Trippers

Empire State Building

20 Apr 2018 by Esther

Empire State Building, Manhattan, New York City

(photocredits esbnyc.com)

Het uitzicht vanaf de Empire State Building, het Top of the Rock observatiedeck of de Freedom Tower is alledrie overweldigend. Als ik een toren moet aanwijzen als "de beste om te bezoeken" zou ik niet kunnen kiezen. Het Empire State Building heeft de naam, Top of the Rock misschien wel het mooiste uitzicht en de Freedom Tower is nieuw en draagt nu al zoveel geschiedenis mee.

Het ESB observatiedeck ligt op de 86e verdieping in hartje Manhattan. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over New York City. Hoewel het Empire State Building de naam heeft vinden veel mensen het uitzicht vanaf Top of the Rock mooier. Voornamelijk omdat je vanaf het Top of the Rock observatiedeck recht op Central Park (vanaf het observatiedeck van het ESB kun je Central Park niet zien) en het Empire State Building kijkt. Overigens kun je op het Empire State Building ter plekke je ticket opwaarderen om vanaf de 86e verdieping naar de 102e verdieping te gaan. Behalve dat je iets hoger bent is het verschil met het uitzicht vanaf de 86e verdieping vooral dat je vanaf de 102e verdieping wel Central Park in beeld krijgt.

Empire State Building, Manhattan, New York City

Op "gewone" dagen is de Empire State Building wit verlicht. Maar de kleur van de toren wordt aangepast op feestdagen en bij speciale gelegenheden. Het Empire State Building heeft LED schijnwerpers die de toren in 16.000.000 (!) kleurcombinaties kunnen verlichten. Er wordt een "Empire State Building tower lights"-kalender bijgehouden. Als je wilt weten in welke kleuren, of waarom, de toren is verlicht als jij er bent kun je hier een kijkje nemen.

Empire State Building, Manhattan, New York City

Als je je tickets vooraf online koopt kun je het Empire State Building bezoeken wanneer je wilt. Bij het reserveren geef je aan wanneer je denkt te komen. Als je liever op een ander tijdstip of andere dag wilt komen is dat geen probleem. Je hoeft niets te wijzigen, ga naar het het Empire State Building en laat je voucher zien. Hou er rekening mee dat het in juli en augustus erg druk kan zijn bij de toeristische highlights. Wij hebben hier midden op de dag wel eens 2,5 uur in de rij gestaan. Telkens als we dachten dat we er waren kwamen we in een nieuwe rij terecht. Plan je bezoek vroeg of laat, dan heb je er niet zo'n last van. Of overweeg tickets voor de "fastlane" te kopen. Het observatiedeck is al om 08.00 uur in de ochtend open, de laatste lift gaat om 01.15 uur (AM, dus middenin de nacht) omhoog (tijdens Kerst en Oud en Nieuw kunnen de openingstijden iets afwijken). Je kunt dan nog tot 02.00 uur van het uitzicht genieten.

Goed om te weten: met een New York CityPASS mag je dezelfde dag 2 x omhoog.

Het Empire State Building ligt op 350 5th avenue. Tickets koop je snel en makkelijk hier.

More see