New York City Trippers

Een halve marathon in Queens

03 Mar 2015 by Esther

Wij van de Newyorkcitytrippers zijn nogal van de sportieve. We overdrijven het niet (nou ja, soms wel) maar proberen allebei toch wel drie keer in de week te sporten. En dat moet ook wel want we houden ook heel erg van wijntjes en bier en ander lekkers en dat houdt de boel een beetje in balans. En is goed tegen de zwaartekracht van, nou ja, eigenlijk alles wel.

halve marathon in New York City Unisphere in Queens

Voorafgaand aan onze NY trips ben ik altijd op zoek leuke “things to do” in NY, en dan net even anders dan anders. Kom ik een halve marathon in Queens tegen. Dat leek me zo leuk voor Daphne, dus ik heb haar gelijk gemaild en gezegd dat ze die moest gaan lopen. We waren er tenslotte toch en dan ga ik wel yoga-en, ofzo. Lang verhaal kort, Daphne wilde wel maar dan moest ik mee. Ik mee? Lang verhaal kort, ik heb ja gezegd. En wie ja zegt, moet trainen. Dus hup drie x in de week de loopschoenen aan en gaan. Niet langer lalala heb ik zin om te rennen of niet, gewoon gaan. Rain or shine.

En wat een fantastische belevenis om daar tussen de locals mee te doen aan zo’n race. Het feestje begon al bij de packet pick-up bij Paragon Sports (zit bij Union Square). Daar werden we gefeliciteerd met ons voornemen om mee te lopen. Sport leeft aan de overkant van de plas toch meer dan hier lijkt wel. Het startvak was direct achter Flushing Meadow, daar waar de US Open wordt gespeeld. Vlak voor de start werd, na wat opzwepende house, het Amerikaanse volkslied live gezongen en alle deelnemers zongen met de hand op hun hart luidkeels mee. Eenmaal onderweg stonden er dj’s en een paar 8-koppige bands opgesteld die van die typische Amerikaanse rock speelden. Onderweg publiek dat je toejuicht met borden als “toenails are so overrated” en er voor jou als deelnemer echt een feestje van maken.

We hebben rustig aan gelopen want we wilden na de halve ook energie genoeg hebben om de stad in te kunnen en hadden de nacht voorafgaand aan de race maar een paar uurtjes geslapen. En toch kwamen we op best een redelijke tijd binnen: 2,12 en een paar seconden. Bij de finish werden we in folie gewikkeld en volgestopt met eten en drinken. En kregen we de meest mooie medaille ever omgehangen. Althans, mooi van lelijkheid. Hoe trots, voldaan en blij kun je zijn! Zo gaaf om de stad op deze manier te ervaren, ik zou het iedereen aanraden. Inmiddels zijn we heel wat loopavonturen verder maar dit is er een om never nooit niet te vergeten.

een halve marathon in New York City

More guide