New York City Trippers

Eataly New York City

26 Sep 2015 by Esther

’s Ochtends rond 8 uur zwaaiden we elkaar uit. Bye bye, tot vanmiddag rond de klok van 2 bij Eataly. Daar hadden we een meet & greet met de Nederlandse NY local Danielle. Daphne vertrok richting Harlem en ik naar de Upper East side. Het adres van Eataly zat in de smartphone, voor de zekerheid hadden we elkaar als ICE ingesteld, dus wat kon ons gebeuren? Nou, bijvoorbeeld een Iphone die ineens zomaar out of the blue bij het nemen van een foto uitviel. Uitviel als in drop dead, niet meer aan de praat te krijgen. Opwarmen bij Starbucks (het was -15) mocht niet baten en ook de oplader die ik daar kon lenen bracht geen leven. Gelukkig is Eataly zo bekend onder de locals in de Upper East dat ze me in de goede richting konden dirigeren. 1,5 uur “naar beneden” lopen later was ik er, maar ja, en toen? Eataly is zo groot en heeft meerdere in- en uitgangen, hoe zou ik Daphne in vredesnaam vinden hier? Eerst maar even rondkijken dacht ik en toen...huh gil/schreeuw....stond ze daar ineens voor me!

Eataly New York City

En waarom wil jij naar Eataly? Omdat het een geweldige plek is voor koffie/lunch/diner of een goed glas wijn met een oester on the side. Italiaans op zijn New Yorks en een favoriete plek van locals voor een meet & greet. Boven vind je Birreria (a so called beergarden) een rooftop restaurant met veel tafeltjes en een lange bar. La Birreria is het hele jaar geopend en afhankelijk van het weer is het dak open of dicht. Wij hebben daar heel gezellig geluncht met Danielle en vooral ook heerlijke wijn gedronken.

Beneden vind je een Italiaanse supermarkt, een Italiaanse kaasboer en slager, een Italiaanse wineshop en verschillende restaurants met zowel tafeltjes als een bar waar je aan kunt eten. Le Verdure is jouw restaurant als je goed vegetarisch wilt eten. Maar kom je voor vlees, vis, pasta of pizza, aan iedereen is gedacht. Het geeft een beetje een indruk van een Italiaanse markhal maar dan wat luxer. Je zit hier vlakbij de Flatiron building en die had je misschien toch al op je lijstje staan?

Eataly New York City

Eataly vind je op 200 Fifth Avenue.

More guide