New York City Trippers

OH-MY-GOD! Dat dacht ik ongeveer bij elke hap die ik nam daar op het terras van restaurant Locale in Astoria. Daar waren we zomaar toevallig verzeild geraakt tijdens onze waar-zullen-we-nu-eens-gaan-eten wandeling. En wat ben ik blij dat we daar zijn gaan zitten. Buiten. Want hoewel het er binnen ook hartstikke gezellig uit zag - denk aan bistro style - was het gewoon nog te lekker buiten.

Locale in Queens New York City

Onze wervelwindserveerster Ana uit Canada - voor het theater naar New York gekomen en het zou me niks verbazen als het een ster wordt - kon ons eigenlijk niet helpen met het maken van een keuze. Want na 5 suggesties bleek dat eigenlijk alles op de kaart haar "favourite" was. En ik snap dat denk ik wel. Want dat wat ik had - crostinos vooraf en daarna de crispy gnochi - was oh my god - zo ontzettend lekker!

Locale Queens New York City

Volgende keer neem ik vast en zeker de meatballs. Dat schijnt zo'n beetje hun signature dish te zijn. Zei de man die eerst z'n hond aan het hek parkeerde en toen binnen aan de bar ging zitten. Ik dacht om "Little Rascals" te kijken. De zwart-wit film van de week die op het grote scherm achter de bar vertoond werd. Maar toen hij weer naar buiten kwam en onze blikken elkaar kruisten wees hij op het zakje en zei "meatballs-to-go and to die for".

Locale Queens New York City

Vanaf het Paper Factory Hotel is het maar 10 minuten wandelen naar Locale - 33-02 34th Ave. in Astoria (Long Island, Queens). Ook heel makkelijk te bereiken vanaf Manhattan. Met de taxi of de N en Q metro. Stap uit bij 36th/Broadway.

Locale Queens New York City

More guide