New York City Trippers

10 NYC highlights

04 Aug 2017 by Esther

New York City

10 classics in volstrekt willekeurige volgorde. Niet perse onze highlights maar van deze klassiekers wil je er vast wel een paar afvinken.

Central Park trekt jaarlijks meer dan 20 miljoen bezoekers. Erg leuk om een rondje door te wandelen, fietsen of hardlopen. Een klassieker is The Loeb Boathouse, als je van romcoms houdt herken je het zeker. Een andere publiekstrekker in dit mooie park is het Strawberry Fields memorial, opgedragen ter nagedachtenis aan muzikant John Lennon. Op de website van Central Park vind je allerlei info over de dingen die er te doen zijn maar ook hardlooproutes. Klik hier om er een kijkje te nemen. Wij geven er de voorkeur aan om door het park te fietsen. So much to do so little time tenslotte....Wil jij ook door Central Park fietsen? Dan is deze link misschien handig voor jou.

The Loeb Boathouse in Central Park New York City

Wall Street representeert de Amerikaanse financiële wereld. Je ziet hier veel politie en vaak is de buurt rondom Wall Street afgezet met roadblocks. Loop ook even langs de Charging Bull. Een levensgroot beeld van een stier die een steeds stijgende beurs moet vertegenwoordigen. Hier staat meestal wel een rij toeristen opgesteld om met de stier op de foto te gaan. Of om 'm even onder zijn ballen te kietelen. Tja, ik heb het ook niet verzonnen. Sinds dit jaar staat de Fearless Girl tegenover de stier. Zij is daar neer gezet om de corporates te laten zien dat bedrijven met vrouwen aan de top het financieel beter doen.

Times Square & Broadway gigantisch grote reclameborden, neon signs, muziek, the Naked Cowboy, knipperlichten, 42nd street, theaters, bioscopen, sirenes, toeterende taxi's en heel veel mensen. Midden op Times Square vind je een trap waar je even kunt gaan zitten om het spektakel in je op te nemen. Schrik niet als er ineens een Minion of een ander verkleed ding op je af komt lopen. Maar ga je er mee op de foto wees dan wel bereid om er voor te betalen.

Minions at Times Square 10 highlights in New York City

Brooklyn Bridge indrukwekkend, beeldschoon en de eerste stalen hangbrug ter wereld. Erg leuk om over heen te wandelen, rennen of fietsen. Vooral vanuit Brooklyn richting Manhattan, je hebt dan een prachtig uitzicht op het financial district en de rest van Manhattan.

Grand Central Terminal alom geroemd als een van de mooiste spoorwegstations ter wereld. Vooral de centrale hal (bijna 50 meter hoog en 150 meter lang) met een prachtig beschilderd plafond is indrukwekkend.

Grand Central Terminal New York City

De High Line een park boven de grond. Gebouwd op een oude spoorlijn tussen Meatpacking District en Chelsea. Wat vroeger een akelige plek was is nu een bloeiende en booming plek. Mensen komen er om te wandelen, te luieren, te lunchen en naar kunst kijken. Om maar wat te noemen. Maak er een dagje van met een bezoek aan het Whitney Museum en Chelsea Market.

World Trade Center/Ground Zero de voormalige Twin Towers, na de terroristische aanslagen op 11 september 2001 aangeduid met Ground Zero. Op de plaats van het verwoeste WTC is het One World Trade Center, ook wel Dreamtower genoemd, gebouwd. Indrukwekkend.

Het Vrijheidsbeeld hèt symbool van New York City en met een beetje mazzel al vanuit het vliegtuig te zien. Lady Liberty is inclusief voetstuk 93 meter hoog. Je kunt het Vrijheidsbeeld bezoeken maar als je het ons vraagt is het net zo leuk om er (gratis!) langs te varen met de Staten Island Ferry (de pont tussen Manhattan en Staten Island). Je komt dan best dichtbij en kunt ook nog genieten van de skyline van Manhattan.

Het Empire State Building is al lang niet meer het hoogste gebouw ter wereld maar het uitzicht vanaf het observation deck is hier niet minder om. Als je aan het eind van de middag omhoog gaat kun je de stad met daglicht, schemer en in het donker bewonderen. Qua timing een uitdaging want 1,5 uur wachten is echt geen uitzondering. Koop hier alvast online je kaartje zodat je daar niet meer voor in de rij hoeft te staan. De verlichting heeft elke keer weer een andere betekenis, wil je weten waar de verlichting voor staat check dan het Tower Lighting Schedule.

10 New York City classics

Top of the Rock is een observation deck met een prachtig uitzicht op Central Park en het Empire State Building. Gelegen boven het Rockefeller Center, het vroegere Radio City. Iets minder populair dan het Empire State Building maar het uitzicht is er niet minder om en de rijen zijn wat korter. Je toegangskaartje kun je online boeken. Dan heb je die maar vast.....

Ga je voor het eerst naar New York en heb je meerdere must see and do's op je verlanglijstje staan? Dan kun je overwegen om een New York Explorer Pass aan te schaffen waarmee je 3, 5 of 7 attracties kunt bezoeken. En vraag ons gerust om assistentie! We helpen je graag!


More guide