New York City Trippers

Citibiking

26 Mar 2015 by Daphne

Op een zonnige vrijdag hebben de Newyorkcitytrippers een dagje gecitibiked. Gewapend met de Citibike Station Map (gescoord bij het NycGo toeristenbureau op 7th Avenue/52nd street omdat ik ruzie had met de Citibike app) stapten we vlak onder Central Park, bij 8th Avenue/52nd Street, op de eerste fiets.

Citibike in New York

Er zijn veel stations op Manhattan (en in Brooklyn) maar toch had ik af en toe klotsende oksels en vlekken in mijn nek omdat ik bang was dat we de 30-minuten limiet niet zouden halen. Wat niet gebeurd is, aan mijn afschrift te zien (2 fietsen – hele dag = 16 euro).

We hadden een leuke route, o.a. langs de Hudson en de Intrepid. We zijn over de Highline gelopen (die wordt steeds groter, mooier en indrukwekkender), hebben even hi-and-bye tegen Jane gezegd en zijn door Battery Park gefietst. Bij Liberty Street/Broadway zijn we afgestapt en daar hebben we onszelf getrakteerd op een heerlijke verse fruit/groente shake. Vervolgens zijn we naar de 09/11 memorial gelopen en ach…omdat we toch in de buurt waren zijn we ook maar even door Century21 gesjeesd (met weer een goede score!).

Citibike in New York


More guide