New York City Trippers

Chelsea Market

01 Sep 2017 by Esther

Midden in het Meatpacking District vind je Chelsea Market. Lang geleden was hier het National Biscuit Company complex gevestigd waar het bekende Oreo-koekje is geboren. Sommige Amerikanen noemen dit het "ultimate indoor food paradise". Nou dat gaat me echt te ver maar een leuk adres is het zeker en ik kom hier graag.

Chelsea Market New York City

In het prachtige pand met industriële uitstraling vind je een aantal winkels, verschillende restaurant(jes) en de Artists & Fleas - where old world bazaar meets new world chic.

Bij binnenkomst in Chelsea Market kun je bijna niet om Anthropologie heen. Een geweldige zaak met kleding, hebbedingen en spullen voor je huis - wij komen na een bezoek aan NY altijd met minstens 1 tasje van Anthropologie thuis. Vanaf daar loop je door de voormalige fabriek (een lange ietwat smalle doorgang) en valt er van alles te zien en te proeven. Er zit een goede slager, bakker, chocolatier, wijnhandel en nog veel meer.

Chelsea Market is geopend van maandag - zaterdag van 7.00 uur tot 21.00 uur. Op zondag van 08.00 tot 20.00 uur. Elke winkel bepaalt zelf de openingstijden maar tussen 10.00 en 19.00 uur zit je zeker goed. Je vindt Chelsea Market op 75 9th Avenue (tussen de 15e en 16e straat).

Er is van alles te doen en zien in de omgeving. Om een aantal van onze favorieten te noemen: het Whitney Museum, de Highline en Chelsea Piers.

Ga je naar New York en heb je geen idee wat je allemaal kunt gaan zien en doen? Wij kunnen een op jouw lijf geschreven reisplan voor je maken. Neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@newyorkcitytrippers.nl.


More guide