New York City Trippers

Chelsea

02 May 2015 by Esther

Downtown meets uptown! Een oude wijk met een authentieke en bedrijvige uitstraling. Allerlei groothandels zijn vroeg in de ochtend al druk bezig met laden en lossen (we zagen hier opvallend veel (kunst)bloemenwinkels). In Chelsea zie je veel“townhouses” (denk Cosbyshow) en prachtige oude pakhuizen die zijn omgebouwd tot trendy lofts aan straten met “cobblestones”. Als je van kunst houdt ben je in Chelsea zeker op je plek, er is een enorm aanbod aan galeries. Het is hier heerlijk wandelen en op de een of andere manier voelt deze wijk aan als “echt” New York.

We sliepen in het Hilton Garden Inn. Een prima hotel op het randje van Chelsea. Vlakbij ons hotel zat een heerlijk pizzatentje waar je pizza "from scratch", en gebakken in een traditionele steenoven, werd gemaakt. Take away? Yes! Heerlijk om af en toe thuis, eh dus in de hotelkamer, te crashen met een pizza & biertje erbij! Verantwoord hip uit eten komt morgen wel weer …

Chelsea New York City

Yes, Chelsea is leuk. En helemaal als je een nachtuil bent. Want Chelsea is toch wel dé buurt om te gaan stappen, de beste clubs vind je hier. Het is nog niet zo heel simpel om zonder eindeloos cuen een club binnen te komen maar wie weet is een Chelsea nightclub tour iets voor jou? Naast nachtclubs, bars (ook genoeg leuke gay-friendly bars volgens een vriend van ons) vind je hier plenty restaurantjes. Reserveren is niet nodig. Als er geen tafeltje voor je is dan is er altijd een, minstens net zo leuk, restaurant in de buurt die wel plek heeft. Maar voor sommige zaken moet je een uitzondering maken en is reserveren wel gewenst. Buddakan is zo’n restaurant dat elke trend lijkt te overleven. Een absolute hit en blijvertje en dat is natuurlijk niet voor niks. Als je houdt van modern Asian cuisine en in bent voor downtown chic, fun & hip dan weet je waar je moet zijn.

Chelsea New York City

Het is hier geen SoHo maar natuurlijk valt er ook te shoppen in Chelsea. En als je, net als wij, fan bent van Wholefoods, loop dan even naar nummer 250 van de 7th avenue. Een grote supermarkt waar alleen biologisch dynamische producten verkocht worden en duurzaam in hoofdletters wordt geschreven.

Zin in anders dan anders? Ga dan bowlen, schaatsen, voetballen (“daily open soccer sessions”) of golfballetjes slaan in de Hudson bij Chelseapiers. Daphne ging je voor en had dikke lol in haar uppie. Chelsea loopt over in Meatpacking District en ook daar valt meer dan genoeg te zien.

More neighborhoods