New York City Trippers

Brooklyn Nets

08 Feb 2015 by Esther

De spelregels kende ik niet en thuis had ik nog nooit een basketbalwedstrijd gezien. Waarom dan wel naar een wedstrijd van de Brooklyn Nets in New York waar we voor onze kaartjes 85 dollar betaalden? Omdat iedereen zegt dat het zo leuk is? Als Neworkcitytripper moest ik er echt aan geloven, meten is weten tenslotte. En eerlijk waar, iedereen had helemaal gelijk. Als je tijdens het basketbalseizoen (medio oktober - medio april) in New York bent bezoek dan een wedstrijd van de Brooklyn Nets of de New York Knicks. Beide clubs komen uit in de NBA, oftewel de National Basketball Association en hier speelt men basketball op het allerhoogste platform. En natuurlijk kwam ik niet voor het basketbal maar voor de beleving, en die kreeg ik.

Brooklyn Nets Barclays Center New York City

Wij bezochten een thuiswedstrijd van The Nets tegen de Dallas Mavericks en hadden een topavond waarin we volop geëntertaind werden. Kom vooral op tijd want ruim voordat de wedstrijd start is er al een hoop te zien. Het warmlopen en ingooien, tactische besprekingen, celebs langs het veld spotten. Kids die acrobatische kunstjes komen doen. Levensgrote mascottes die t-shirts tot hoog en diep achterin het stadion “schieten”. Een dj die af en toe een setje speelt. De Brooklynettes die dansjes doen om u tegen te zeggen. En dan het volkslied, kippenvel! Life gezonden door een dame die zo door kon naar een schoolprom. En toen moest de wedstrijd nog beginnen.

Brooklyn Nets Brooklyn New York City

Brooklyn Nets Brooklyn New York City

Brooklyn Nets Brooklyn New York City Barclays Center

Brooklyn Nets New York City

Het spel ligt zo vaak stil dat je tijd genoeg hebt om tussendoor een biertje, hamburger of een Nathans Famous Hotdog (Daf's favoriet) te halen en een beetje om je heen te kijken. De jonge vrouw naast ons had een mega crush op Richie. Ze viel al roepend om Richie een paar keer bijna over de reling. Maar het werd nog spannender want “wij” wonnen met 107 tegen 106 en dat is nipt maar genoeg. Ik ben fan.

Basketbal in New York City

Kaartjes bestel je eenvoudig hier, snel en betrouwbaar online. Hoe populairder de wedstrijd hoe duurder de kaartjes. Maar dat werkt ook de andere kant op. En vergis je niet in de afstand naar Brooklyn, dat valt echt mee en de metro naar het Barclays Center, homebase van de Nets, stopt pal voor de deur.

Barclays Center van Jay Z in New York City

Oh en by the way, er zit een winkelcentrum tegenover waar je je als sporthater ook prima kunt vermaken; Atlantic Terminal Mall. Met een prachtige Uniqlo, Target, DSW, Victoria's Secret, Marshall's etc.

More guide