New York City Trippers

A burger in Le Parker Meridien

17 Nov 2017 by Daphne

Picture this. Een lobby in een poepiechique hotel met een heel lang roodbruin fluwelen gordijn en een rij mensen ernaast. Een nogal eclectisch geheel. Broadway publiek, hipsters, zakenlui en een verdwaalde toerist. Allemaal staan ze te wachten om de Best Burger in New York City te bestellen. In Le Parker Meridien hotel.

I

De lange rij verdwijnt snel. Er lopen mensen van achter het rode gordijn terug naar buiten met een papieren zak in hun handen. Eindelijk is het zover. Ik sta binnen. In de Burger Joint. En daar is veel te zien. Poepiechique meets ... tja ... een gezellig rommelig ogend en allesbehalve chique bende.

De muren in het "restaurant" zijn volgekladderd met teksten en namen van de gasten die er zijn geweest. Het menu staat op stukken gescheurd karton geschreven. Alsook de manier waarop je geacht wordt te bestellen. No time to waste, niet waar?

De kok hier bereidt alleen maar patat en hamburgers. Met of zonder kaas en verdere aankleding. Voor de vegetariers maakt hij een tosti kaas. Mijn bestelling luidde "a medium rare cooked burger with the works and a Samual Adams". Daar moest ik 18 dollar voor betalen. Ex tip. Die je wel geacht wordt te geven ook al is de enige service die je krijgt het feit dat je bestelling in je handen wordt gedrukt bij het uitgiftepunt als ze je naam hebben omgeroepen. Er wordt niet achter je kont opgeruimd. Ook dat moet je zelf doen.

Net toen ik me af zat te vragen waar ik die hamburger op moest gaan eten kwam er een tafeltje vrij. Godzijdank. Want de mensen in de lobby zouden het zeker niet waarderen en om nou om 22:30 uur nog op straat te gaan zitten eten ... mwoah. En, was het de Best Burger in New York City? Nou, eerlijk is eerlijk. Hij smaakte zalig. Maar ik had dan ook ontzettend veel honger ...

Neem zelf eens een kijkje. Er zijn twee Burger Joints in New York. Ik was in die in Le Parker Meridien, op 119 West 56th street. Voorproefje nemen? Kijk hier.

More guide